вторник, 8 февруари 2011 г.

Егоизмът на единия партьор може да сасипе връзката

Винаги съм се питала защо едни връзки се разпадат много лесно, а други продължават като в приказките – дълго и вечно. Сигурно има причина за това. Но каква е тя? Психолозите, които са разглеждали тези проблеми са определили 3 причини поради, които се разпадат дългогодишните връзки или бракове.
Първта причина за това е егоизма на единия партньор. Ако желанието Ви е бързо да разрушите вашата връзка, то живеите на принципа „живея и се грижа само за себе си и собственото си щастие“ . Всички искат да получават много грижи и внимание, но не може само единия партньор да ги дава, а другия само да ги получава. Така една връзка или брак е обречена на провал.
От друга страна не бива да се раздвате безрезервно и прекалено. Тогава може да замените егоизма със обезличаване на собствената си личност.
Известно е, че ако един мъж и жена живеят дълго време заедно, то те започват да си приличат. Ако искате връзката Ви да бъде щастлива , то спазваите едно правило – грижете се за партньора си, както искате той да се грижи за Вас.
Втората причина поради, която се разпадат много връзки и бракове е нечестността в отношенията. Ако вашата врзъка е изградена на принципа „ако партньора ми не знае, то няма да го нараня“, то вашата връзка никога няма да стане нито да е здрава и щастлива. Но не е нужно под нечестност да се разбира непемено изневяра. Например дори минимални лъжи, но в големи количества могат да разрушат равновесието в една врзъка или дори да я сасипят напълно.
Третата причина, заради която се разпадат много от врзъките е, когато очакванията на едния партньор са много високи. Много хора си мислят, че само любовта е достатъчна за да е здрава и щастлива една връзка, но не така. Нужно е да се правят много компромиси един към дръг, за да е наред една връзка. Не забравяйте, че любовта не е само един купон. Ако не сте готови за това, то дори и най-малкото скарване може да разруши връзката Ви  .
Връзката Ви ще издържи на времето и изпитанията само, ако винаги обсъждате всички проблеми и конфликни точно със своя партньор.
Бижута онлайн-онлайн магазин за бижута!

Няма коментари:

Публикуване на коментар